Jäiden tultua on jälleen aika aloittaa uimahalliharjoitukset. Tervetuloa mukaan treenaamaan tuentoja ja käännöksiä Kemijärven uimahalli Poukamaan. Ennen joulutaukoa ehdimme harjoitella seuraavina päivinä:

su 21.11.2021 klo 18–20
su 28.11.2021 klo 18–20
su 12.12.2021 klo 18–20

Tammikuussa jatketaan näillä näkymin 16.1.2022.

Hinta: 5 €/kerta/osallistuja
Hallin ovet sulkeutuvat klo 18, joten tulkaa paikalle ennen sitä.

Ilmoittautumiset mielellään päivää ennen:

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Puhelin: 050 330 8534

 

Koskenkanttaajat ry esittäytyy Kemijärven 150 v. järjestö- ja harrastemessuilla lauantaina 28.8. klo 12–15 Pöyliöjärven uimarannalla, jossa yleisöllä on tilaisuus tutustua melontaharrastukseen ja välineisiin. Innokkaimmat voivat myös kokeilla melontaa retkikajakilla.

 

Illalla klo 18 alkaen osallistumme Kemijärven Ladun järjestämään Nuku yö ulkona -tapahtumaan Uitonniemessä. Siellä on myös mahdollista kokeilla melontaa lähivesillä ennen yön tuloa.

 

Tervetuloa mukaan!

Kesän 2021 melontaharjoitukset alkavat Pöyliöjärven uimarannalla maanantaina 5.7. klo 18-20.

Harjoitellaan perustekniikkaa ja tehdään lyhyitä retkiä Pöyliöjärvellä ja myöhemmin Kemijärven puolella. Ohjaajina Koskenkanttaajien aktiivit. Pukeudu säänmukaisesti, sateella ja ukkosella harjoituksia ei pidetä. Harjoitukset on tarkoitettu vain seuran jäsenille. Jos et jo ole seuran jäsen, saat jäsenmaksulomakkeen tullessasi harjoituksiin. Jäsenmaksu vuodelta 2021 on 20 e, alle 16-vuotiaille 10 e.

Ilmoittautumiset: puh. 040 936 76 05 (Pirkko Gröötilä) tekstiviestillä.

Ma 5.7.: ilmoittautuminen viim. la 3.7. klo 18

Ma 12.7.: ilmoittautuminen viim. la 10.7. klo 18

Ma 19.7.: ilmoittautuminen viim. la 17.7. klo 18

Ma 26.7.: ilmoittautuminen viim. la 24.7. klo 18

Elokuun harjoitukset ovat vielä auki. Seura pidättää oikeudet muutoksiin.

 

Huomio! Kalustopulan takia harjoituksiin otetaan kerralla vain kuusi ensimmäiseksi ilmoittautunutta!

Lisätietoja ylläolevasta puhelimesta.

 

MELONNAN PERUSKURSSI 12.-13.6.2021 PÖYLIÖJÄRVELLÄ

 

Kurssilla harjoitellaan melonnan perustekniikoita retkikajakeilla, tehdään varusteet tutuiksi, perehdytään melontaturvallisuuteen sekä käydään yhdessä kajakkiretkellä. Tarkempi päiväkohtainen ohjelma ja aikataulu ilmoitetaan osallistujille sähköpostilla. Kurssi on Suomen Melonta- ja Soutuliiton ohjeiden mukainen ja sen suoritettuasi saat Meloja 1-kurssitodistuksen. Osallistujilta ei vaadita aikaisempaa melontakokemusta. Tervetuloa!

 

Hinta: 90 € (jäsenet 60 €)

Ilmoittautumiset viimeistään to 10.6.2021.

 

Ilmoittautumiset ja lisätietoja:

Elsi Heikkinen 

050 438 6556

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Kevät on saapunut ja karhut heräilevät luolissaan! KoKan halliharkat uimahalli Poukamassa toukokuun sunnuntaisin klo 18-20. 16.5 poikkeuksellisesti klo 19-21. 5 €/kerta. Ilmoittautumiset viimeistään edeltävänä päivänä Elsille 050 438 6556.

 

 

Talvi hiipii Kemijärvelle ja viimeiset melontakelit ovat käsillä. Vedet jäätyvät, mutta se ei meitä pelota, sillä Koskenkanttaajat suuntaavat meloineen uimahallille! Uimahalliharkat käynnistyvät marraskuun puolessa välissä, jos vain tulijoita on ja koronatilanne antaa myöten. Hallissa voi harjoitella monenmoisia melontataitoja, jolloin otteet ovat teräksiset tulevana melontakautena! Ensi kesänä suunnittelemme alustavasti tekevämme retken Perämerelle ja Inarijärvelle. Jotta melaa jaksaisi heilutella myös silloin, on talven aikana hyvä harjoittaa peruskuntoa ja etenkin ylävartalon lihaksia.

 

Halliharkat Uimahalli Poukamassa 15.11 lähtien sunnuntai-iltaisin klo 18-20. Kertamaksu 5 €. Ilmoittautumiset viikonlopun harkkoihin viimeistään perjantaina joko Koskenkanttaajien Whatsapissa, Facebookissa, sähköpostitse osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai soittamalla tai lähettämällä viestin Elsille numeroon 050 438 6556.

 

 

Koskenkanttaajat viettävät alkusyksyisen viikonlopun 22.-23.8 Oulankajoen vesillä Kuusamossa. Erityisiä koskimelonta taitoja matkalla ei tarvita, sillä joki on matalahko ja rauhallisesti virtaava. Osallistujilta kuitenkin täytyy löytyä melontakuntoa 25 km päivätaivallukseen. Matkaa kaksi päiväiselle retkelle kertyy noin 36 km. Lähtö tapahtuu Kemijärven uimarannan parkkipaikalta, Maisemakahvilan edestä kello 9.00. Pakkaamme tavaramme autoon ja ajamme Sallaan, Savilammen pysäköintialueelle. Ennen vesille menoa käymme katselemassa Oulangan kanjonia. Savilammelta kajakoimme päivän mittaan hiljakseen Oulangan leirintäalueelle yöksi. Taukoa pysähdymme pitämään Taivalkönkään laavulla. Seuraavana aamuna käymme kulkemassa Kiutakönkään nähtävyyspolun ja kurkistelemme kosken tyrskyjä. Kello 11.00 jatkamme Mataraniemestä, Kiutakönkään alapuolelta, Jäkälämutkaan. Taukopaikkoina ovat alustavasti joen varrelta löytyvät autiotupa ja laavu, mutta helposti rantauduttavissa oleva joen reuna tarjoaa muitakin levähdyspaikkoja. Jäkälämutkan hiekkarannalla pakkaamme kajakit kärryyn ja palaamme takaisin Kemijärvelle. Pöyliöjärven uimarannan parkkipaikalla olemme sunnuntaina kello 20.00.

 

Jokaisen matkalle lähtijän tulee itse hommata itselleen yöpymispaikka Oulangan kansallispuiston leirintäalueelta. Samaisena viikonloppuna on Rukalla meneillään myös Villifestivaali, joten yöpaikan varaamista ei kannata jättää viime tinkaan. Halutessaan telttansa voi tietenkin pystyttää myös muualle. Ota mukaan omat yöpymis,- ja retkeilyvälineet sekä ruoat. Varusteet, joita ei tarvita melonnan aikana voi jättää autoon. Ne kulkeutuvat Savilammelta leiripaikalle. Retkikamppeet pakataan kajakkiin vesitiiviisti. Evästä ja juotavaa varataan riittävästi kummallekin retkipäivälle. Kajakit, melat, kelluntaliivit ja aukkopeitteet on mahdollista lainata seuralta.  

 

Lähtö lauantaina Pöyliöjärven uimarannan parkkipaikkalta 22.8.2020 kello 9.00.

Saapuminen takaisin Kemijärvelle, Pöyliöjärven uimarannan parkkipaikalle 23.8.2020 kello 20.00.

 

Oulankajoen kartta:

Savilampi- Jäkälämutka

 

Oulankajoen reittikuvaus:

oulankajoki.html

 

Oulangan melontareitit:

https://www.luontoon.fi/oulanka/melontareitit#oulankajoenalaosa

 

Oulangan kansallispuiston leirintäalue:

https://oulankacamping.fi

 

Villifestivaali:

https://www.villifestivaali.fi

 

 

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:

Elsi Heikkinen

050 438 6556

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Heinäkuun viimeinen maanantaimelonta 27.7 on tarkoitettu ensisijaisesti tänä kesänä harjoituksissa käyneille. Kokoonnumme poikkeuksellisesti Kemijärven satamaan kello 17.00. Kalustoa löytyy 8 hengelle. Mahdollisesti yksi kajakeista on kaksikko. Harjoituksilla on säävaraus.

 

Lisätietoja voi kysellä seuran sihteeriltä

040 936 7605

Ukkoskuuro Kemijärven yllä 21.7.2020.

 

Koskenkanttaajat pakkaavat kajakkinsa retkikuntoon ja valmistautuvat melomaan Kemijärvi-Luusua-välin. Taitamme reitin kahdessa päivässä. Matkalla yövymme teltoissa. Lähtö tapahtuu Kemijärven satamasta. Melomme rantoja seuraillen Kalkonniemeen, 7 km, missä pidämme ruokatauon. Kello 18 aikoihin saavumme Hiekkaniemen läheisyyteen, jossa yövymme. Ensimmäiselle päivälle matkaa kertyy meloen 18 km. Sunnuntaiaamuna jatkamme kohti Luusuaa kello 10. Jätettyämme Luuksinsalmen taaksemme, pidämme välietapin 9 km kohdalla, Hiipanniemessä. Siitä melomme järven itäpuolta Ulkuniemen hiekkarannalle. Rantaudumme maaliin kello 18. Toinen retkipäivä on 27 km pituinen. Nostamme Luusuassa kajakit kärryyn ja palaamme kotiin maanteitse. Olosuhteiden ollessa haastavat ryhmällemme otamme käyttöön varasuunnitelman. Tällöin jatkamme Hiekkaniemestä Luusuan sijaan kohti Räisälää.

 

Retkelle tarvitset omat yöpymis- ja retkeilyvälineet, eväät ja vaihtovaatteet. Pakkaa kaikki tarvitsemasi varusteet vesitiiviisti. Melontavarusteet kuten kajakit, aukkopeitteet, melat ja melontaliivit on mahdollista lainata seuralta. Paikan päälle päästään omilla autoilla tai kimppakyydein. Retkeilemme järvellä, joten ota huomioon viikonlopun sääennuste arvioidessasi matkan haastavuutta itsellesi.

 

Kemijärvi-Luusua retkikartat:

 

1. retkipäivä

2. retkipäivä

 

Lähtö lauantaina 25.7.2020 Kemijärven satamasta kello 12.00

Paluu sunnuntaina 26.7.2020 Ulkuniemen hiekkarannalta kello 18.00

 

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:

Elsi Heikkinen

050 438 6556

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

 

Koskenkanttaajat järjestää melontaretken Pyhäjoelle. Melomme Pyhäjoen melontareitin alkuosuuden kajakeilla. Retki alkaa Astelin uimarannalta ja päättyy Pyhäntien sillalle. Retken pituus on 17 km ja kesto noin 5 tuntia. Matkan varrella on laavuja, joissa voimme pysähtyä tauoille. Retkelle otetaan mukaan omat eväät ja vaihtovaatteet vesitiiviisti pakattuina. Melontavarusteet kuten kajakit, aukkopeitteet, melat ja melontaliivit on mahdollista lainata seuralta. Paikan päälle päästään omilla autoilla tai kimppakyydein. Reitillä on joitakin kiviä, joten muovinen retkikajakki on suositeltava.

 

Lähtö lauantaina 18.7 Astelin uimarannasta kello 10.

 

Pyhäjoen melontareitti:

https://drive.google.com/file/d/0B8Au2fBLD3FrVzRTSTFDMDBwS00/edit

 

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:

Elsi Heikkinen

050 438 6556

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.